logo An Innovative Truth II - Congres over duurzame ICT & Energie    
  
 
 
 
 

 
 
Jos Blom, Consultant Smart Grids - Alliander
 
Jos Blom (1959) heeft een lange geschiedenis in de energiewereld in het algemeen en de nieuwe ontwikkelingen in het bijzonder. De laatste drie jaar is hij werkzaam als Consultant Smart Grids bij Alliander. Onder zijn creatieve aanpak zijn diverse innovaties gestart zoals het grip krijgen op netverliezen met als speciaal aandachtsgebied fraude detectie met (onder andere) slimme meters.

Jos Blom studeerde Biologie aan de Radboud Universiteit. Aanvullende schoolde hij verder in de informatisering en kwam direct in de energiewereld terecht. Recentelijk ronde hij een MBE af aan de Technische Universiteit Delft over de waarde van elektriciteitsopslag bij huishoudens.

Op het gebied van Smart Grids is de combinatie van Energie, ICT maar juist ook biologie een geweldige mix om vorm te geven aan deze ontwikkeling.

Jos start nu het programma op bij Alliander over het waardevol inzetten van energieopslag in Nederland. Daarbij wordt ook de rol bepaald die een netbeheerder wil, kan of mag spelen. Goede samenwerking met andere partijen uit de energiesector, maar ook kennisinstituten, installateurs, ICT en overheid is een cruciaal voor dit programma.









 
 

 
workshopspreker Jos Blom - Alliander