logo An Innovative Truth III - Congres over duurzame ICT & Energie An Innovative Truth III - Congres over duurzame ICT & Energie - logo ICT Innovatie Platform (IIP) Duurzame ICT          An Innovative Truth III - Congres over duurzame ICT & Energie- logo Stichting GreenICT       
  
 

 
 
 

 
 
Essent en duurzaamheid

Essent is een energiebedrijf dat gas, elektriciteit, warmte en energiediensten levert aan consumenten en bedrijven. Nederland en België zijn onze thuismarkten. Een groot deel van de energie die Essent levert, produceren we zelf. In de productie van duurzame energie zijn we de grootste van Nederland. Er werken zo’n 5.500 mensen bij Essent en we hebben een jaaromzet van 6.120 miljoen euro (2010). Ons hoofdkantoor staat in 's-Hertogenbosch.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is voor ons een vanzelfsprekend onderdeel van onze bedrijfsvoering. En als grootste energiebedrijf van Nederland betekent dat uiteraard dat wij (van oudsher) veel aandacht besteden aan verduurzaming van de energievoorziening. Maar MVO bij Essent gaat verder dan alleen klimaatzaken. Ook nemen wij onze verantwoordelijkheid voor onze andere maatschappelijke rollen. Zo besteden wij veel aandacht aan zaken als diversiteit, veiligheid en nemen wij onze rol van bedrijfsburger serieus.

Vanuit deze verschillende rollen staan wij in contact - en gaan de dialoog aan - met verschillende belanghebbenden, zoals aandeelhouders, non-gouvernementele organisaties, omwonenden van centrales, medewerkers en klanten. Om zo de balans te vinden tussen maatschappelijke belangen en die van Essent. In onze MVO jaarverslagen kunt u de belangrijkste dialogen nalezen. Ook gaan wij via internet de dialoog aan met Nederland in speciale dialoogcampagnes, zoals over elektrisch rijden en decentrale energieoplossingen.

Essent is met een stand aanwezig op An Innovative Truth III.

















 
 

 
An Innovative Truth III - Congres over duurzame ICT & Energie - partner Essent
 
         
Een initiatief van Stichting GreenICT © 2009 - 2011
 
  -->