logo An Innovative Truth III - Congres over duurzame ICT & Energie An Innovative Truth III - Congres over duurzame ICT & Energie - logo ICT Innovatie Platform (IIP) Duurzame ICT          An Innovative Truth III - Congres over duurzame ICT & Energie- logo Stichting GreenICT       
  
 
 
 

 
 
An Innovative Truth - de achtergrond

In augustus 2008 is door Stichting GreenICT en het ministerie van Economische Zaken het initiatief genomen tot het organiseren van een activerend congres ter bevordering van energie-efficiency in en door Duurzame ICT. Dit resulteerde in twee succesvolle An Innovative Truth congressen, met onder meer bijdragen vanuit het ministerie van Economische Zaken en de Europese Commissie, op 22 juni 2009 en 15 september 2010. De website en deze bijlage geven een goede impressie van deze congressen, qua inhoud, programma, doelstellingen en resultaten.

De organisatie van de voorgaande edities was in handen van het Ministerie van Economische Zaken, het ICT Innovatie Platform Duurzame ICT en Stichting GreenICT. In 2009 traden toenmalig staatssecretaris Frank Heemskerk en kabinetslid Linda Mauperon, als vervanger van Eurocommissaris Vivian Reding, op als keynotespreker. Toenmalig Directeur-Generaal Energie en Telecom Mark Frequin vervulde het dagvoorzitterschap. In 2010 sprak onder meer Hans Vijlbrief, Directeur-Generaal Energie, Telecom en Markten als keynotespreker.

Mede gebaseerd op de uitkomsten en resultaten van voorgaande congressen zal, als vervolg hierop, An Innovative Truth III plaatsvinden. Dit congres zal terugblikken, maar vooral nieuwe activiteiten en samenwerkingsverbanden genereren.

An Innovative Truth III is geen commercieel congres. Het doel van het congres is de onderlinge kruisbestuiving tussen de wetenschap, de overheid en het ICT aanbiedend en afnemende bedrijfsleven op het terrein van "Duurzaamheid en ICT" in het algemeen en energie-efficiëntie in het bijzonder te stimuleren en mede hierdoor wetenschappelijk uitdagende en bedrijfskundig verantwoorde innovatie en onderzoek te bevorderen.

 
 
 
An Innovative Truth III - Congres over Duurzame ICT en Energie - 22 juni 2011 - BeatrixTheater te Utrecht

 
         
Een initiatief van Stichting GreenICT © 2009 - 2011