logo An Innovative Truth V - Congres over duurzame ICT & Energie      An Innovative Truth V - Congres over duurzame ICT & Energie - logo An Innovative Truth V - Congres over duurzame ICT & Energie - logo mede-organisator Stichting IIP Duurzame ICT - platform voor Duurzame ICT    An Innovative Truth V - Congres over duurzame ICT & Energie- logo Stichting GreenICT    
  
 

 
 
 

 
 
Pantec

PANTEC produceert haar biokunststoffen met de uit aardappelafval verkregen grondstof; zetmeel. Er is bewust gekozen voor deze grondstof omdat het niets anders dan afval is. Bovendien is er in ons land een grote aardappelindustrie waardoor de grondstof altijd voorradig is.

Met de keuze voor uit aardappelafval verkregen zetmeel als grondstof is PANTEC een pionier. De meest gangbare wijze om zetmeel te winnen is immers het telen van gewassen op grond welke normaal gebruikt wordt voor het telen van consumptiegewassen. Met de komst van bio-grondstoffen uit deze gewassen, komt deze techniek onder vuur te liggen. De velden voor deze gewassen worden aangelegd om als grondstof te dienen voor luxe producten, terwijl er grote voedseltekorten blijven bestaan in de wereld.

Pantec Biokunststof is gebaseerd op hernieuwbare grondstoffen en is biologisch afbreekbaar. Omdat het materiaal biologisch afbreekbaar is en tijdens het afbreken wordt omgezet in water, CO2 en biomassa (wat weer gebruikt kan worden door planten) valt PANTEC biokunststof in het Cradle 2 Cradle concept.

PANTEC kiest bewust voor het minder gangbare maar veel milieu-mensvriendelijke aardappelzetmeel. PANTEC is een spuitgietbedrijf, dat zelf ook productiemallen voor duurzame kunststof producten ontwerpt en vervaardigd.


 
An Innovative Truth V - Congres over duurzame ICT & Energie - partner Pantec biokunststoffen
 
         
Een initiatief van Stichting GreenICT © 2009 - 2013