logo An Innovative Truth V - Congres over duurzame ICT & Energie      An Innovative Truth V - Congres over duurzame ICT & Energie - logo An Innovative Truth V - Congres over duurzame ICT & Energie - logo mede-organisator Stichting IIP Duurzame ICT - platform voor Duurzame ICT    An Innovative Truth V - Congres over duurzame ICT & Energie- logo Stichting GreenICT    
  

   

 
 
Lianda Sjerps-Koomen - programmadirecteur TKI-EnerGO

Lianda Sjerps-Koomen: in energie en duurzaamheid sinds de start van haar loopbaan in 1994. Op dit moment is ze programmadirecteur van TKI EnerGO. Innovatie en duurzame ontwikkeling floreren op raakvlakken van disciplines en in (vaak onverwachte) combinaties van partijen en belangen. Vanuit die overtuiging heeft ze haar ervaring opgebouwd door te werken in zowel wetenschap, consultancy, overheid als bedrijfsleven. In TKI EnerGO komen al die partijen samen.

Lianda combineert een technische achtergrond (Technische Natuurkunde, cum laude) met ervaring in beleid, business en stakeholder engagement. Ze startte haar loopbaan als onderzoeker aan de Universiteit Utrecht, gericht op het optimaliseren van duurzame energie, mn zonne-energie systemen in praktijk situaties. Als Senior Projectmanager bij Ecofys heeft ze vervolgens diverse bedrijven, branches en overheden geadviseerd. Overtuigd dat ook lokale overheden van belang zijn voor het realiseren van duurzame systemen stapte ze over naar Apeldoorn, waar ze de afdeling en het programma voor duurzaamheid en energie vormde en leidde. Ze zat namens lokale overheden in diverse nationale en internationale onderhandelings en advies commissies en was tevens directeur/ coördinator van het Klimaatverbond, een netwerk van lokale overheden, voor lobby en projecten. Vervolgens werkte ze als manager van afdeling Ontwikkeling & Verkoop bij Essent Warmte en Local Energy Solutions en daarna als manager bij Essent Business Development. Ze was lid van de Essent Leadership Group en heeft o.a. in cross-business unit samenwerking de positie van Essent in de energietransitie in kaart gebracht, van consument via decentraal tot centrale productie.

Bij TKI EnerGO richt ze zich op oplossingen voor de transitie naar een energieneutrale gebouwde omgeving. Het innovatieprogramma van TKI EnerGO verwacht onder andere doorbraken met ICT in optimalisatie van energie en comfort, continue commissioning en prestatiegaranties. In haar presentatie zal ze ook ingaan op de kansen die de binnenkort te publiceren subsidie tender biedt.

Lianda Sjerps-Koomen is spreker in de An Innovative Truth V thematrack ICT & Energie in de gebouwde omgeving.

 

 
An Innovative Truth V - Congres over Duurzame ICT en Energie - 19 juni 2013 - BeatrixTheater Utrecht - spreker Lianda Sjerps-Koomen - TKI-EnerGO
 
         
Een initiatief van Stichting GreenICT © 2009 - 2013