• An Innovative Truth Congressen

  De niet-commerciële An Innovative Truth congressen beogen de onderlinge kruisbestuiving tussen de wetenschap, de overheid en het ICT aanbiedend en toepassend bedrijfsleven op het terrein van Duurzame ICT & Energie te stimuleren en mede hierdoor wetenschappelijk uitdagende en bedrijfskundig verantwoorde innovatie en onderzoek te bevorderen. meer info »
   
   
   
   
   

 • logo An innovative Truth - Congressen over Duurzame ICT & Energie

  An Innovative Truth Congressen

  De An Innovative Truth Congressen slaan bruggen tussen de wetenschap, de overheid en het ICT aanbiedend en toepassend bedrijfsleven, en zijn erkende EUSEW Energy Days.
  De EU Sustainable Energy Week (EUSEW) is geïnitieerd door de Europese Commissie in 2005 en is het vlaggenschip evenement van de Duurzame Energie Europa-campagne voor hernieuwbare energie en energie-efficiëntie te bevorderen. meer info »
   
   
   
   
   
   
   
   

 • Boek An Innovative Truth

  An Innovative Truth - vijf jaar multidisciplinaire samenwerking in beeld - door Roel Croes, Stichting An Innovative Truth, juni 2013 - is verschenen ter gelegenheid van de vijfde editie van An Innovative Truth - Congressen over Duurzame ICT & Energie. Veel topsprekers vanuit de wetenschap, het bedrijfsleven en de overheid hebben in de afgelopen jaren hun bijdragen geleverd. meer info »
   
   
   
   
   

onze contactgegevens

Over An Innovative Truth X

Informatie over het congres, het programma, de sprekers, het inschrijven, de organisatie, de partners, de locatie, het debat, de posterpresentaties en de achtergrond is beschikbaar via deze linken.
 

Locatie & Media

An Innovative Truth X vindt plaats op 23 oktober 2018 op de Novio Tech Campus te Nijmegen (kaart). Publicaties, Twitter, LinkedIn en andere media over An Innovative Truth X zijn beschikbaar via deze website.
 

vorige edities

An Innovative Truth X is onderdeel van een reeks congressen die haar basis vindt in een initiatief van Stichting GreenICT uit 2008. Nadere informatie over vorige edities is beschikbaar via de link: over de vorige edities.
 

 

De dagvoorzitter

An Innovative Truth X - Congres over ICT, Duurzaamheid & Innovatie - dagvoorzitter Roderik van Grieken, Directeur Nederlands Debat Instituut

Roderik van Grieken - Directeur Nederlands Debat Instituut

Roderik van Grieken is oprichter (1998) en directeur van het Nederlands Debat Instituut. Al vele jaren levert hij een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de debatcultuur in ons land, onder andere door het debat als educatieve methode te introduceren binnen alle lagen van het onderwijs.
 
Regelmatig treedt hij op in de media door politieke debatten te analyseren en publiceert hij over de kwaliteit van het maatschappelijke debat. Daarnaast adviseert hij bij de opzet en invulling van politieke debatten. Zo is hij de architect van het lijsttrekkersdebat van RTL4 tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2010, 2012 en 2017; het Carrédebat. Daarnaast reikt hij jaarlijks de Debatprijs uit aan de beste debater tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen in Den Haag.
 
Roderik treedt wekelijks op als dagvoorzitter en debat- en/of gespreksleider in binnen- en buitenland tijdens bijeenkomsten van zowel het bedrijfsleven als de (semi-)overheid. Daarnaast wordt hij regelmatig benaderd voor individuele begeleidingstrajecten voor politici en andere prominente sprekers in het publieke domein.

 

De sprekers

Het programma omvat naast diverse plenaire keynotes en parallelle workshopsesies, een plenair debat tussen vertegenwoordigers van de wetenschap, overheid en het ICT aanbiedend en toepassend bedrijfsleven.
 
In lijn met de voorgaande edities zijn ook dit jaar alle sprekers en debatwoordvoerders "topambassadeurs" van de betreffende thema's.
 
Sprekers die hun bijdrage hebben bevestigd zijn onder meer:

 

De keynotesprekers

In het programma zijn diverse plenaire keynote presentaties opgenomen. Deze worden onder meer verzorgd door:

 • Robert Metzke - Chief of Staff Innovation & Strategy, Global Head Sustainability Philips
 • Wido van de Mast - Algemeen directeur ‎VolkerWessels Telecom
 

De debatwoordvoerders

Tijdens het debat confronteren de vier betrokken stakeholdersgroepen: wetenschap, overheid, ICT-aanbiedend en toepassend bedrijfsleven elkaar met hun vragen en wensen. De vier betrokken stakeholdersgroepen worden ieder vertegenwoordigd door een woordvoerder. De debatwoordvoerders zijn dit jaar:

 • Professor Ton Koonen, Hoogleraar Technische Universiteit Eindhoven
 • Sigrid Helbig - Directeur The Economic Board Arnhem - Nijmegen
 • Wido van de Mast - Algemeen directeur ‎VolkerWessels Telecom
 • Robert Metzke - Chief of Staff Innovation & Strategy, Global Head Sustainability Philips
 

 
An Innovative Truth X - Congres over ICT, Duurzaamheid & Innovatie - keynotespreker Hubert Bruls - Burgemeester Gemeente Nijmegen

Hubert Bruls - Burgemeester Gemeente Nijmegen

Hubert Bruls (1966) is sinds 21 mei 2012 burgemeester van Nijmegen. Hij is verantwoordelijk voor openbare orde en veiligheid, dienstverlening en burgerzaken, externe betrekkingen, juridische zaken, communicatie, onderzoek en statistiek. Na een korte periode als gemeenteraadslid in 1998, was hij tussen 1999 en 2002 wethouder in Nijmegen.
 
Van mei 2002 tot oktober 2005 was Bruls Tweede Kamerlid voor het CDA. In oktober 2005 werd hij burgemeester van Venlo. Na de fusie van Venlo met Arcen en Velden was hij waarnemend burgemeester van het nieuwe Venlo en in juli 2010 werd hij daar burgemeester.
 
Bruls deed eindexamen gymnasium B en studeerde politicologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, nu Radboud Universiteit Nijmegen, afstudeerrichting politicologie en economie. Hij begon vervolgens zijn loopbaan bij ambtenarenvakbond NOVON/ABVAKABO.
 

 
An Innovative Truth X - Congres over ICT, Duurzaamheid & Innovatie - keynotespreker Robert Metzke - Chief of Staff Innovation & Strategy, Global Head Sustainability Philips

Robert Metzke - Chief of Staff Innovation & Strategy, Global Head Sustainability Philips

Mr. Metzke currently serves as Vice President and leads Philips’ activities in Sustainability where he focuses on strategy and policy development to realize the organization’s sustainability program, healthy people, sustainable planet as well as delivering on its commitments to the UN Sustainable Development Goals.
 
In his capacity as Chief of Staff, Mr. Metzke supports and advises the Chief Innovation & Strategy Officer by initiating and driving strategic programs and transformation initiatives across Innovation, Strategy, Design, IP&S and Sustainability.
 
Mr. Metzke started his career at Philips in 2008 as Head of the Philips EcoVision program, leading development and worldwide implementation of Philips’ program for sustainable innovation ("EcoVision5"). Before joining Philips, Mr. Metzke worked at McKinsey & Company as consultant where he gained 5 years of experience in strategy and innovation in the high-tech, health-care and public sectors.
 
In his previous role as General Manager of the global Group Strategy team, Mr. Metzke was responsible for building and managing Philips’ central strategy team, driving functional excellence in the strategy process and working with the Philips Leadership team to identify and solve strategic challenges for Philips.
 
Mr. Metzke has a background in journalism, science publishing (Science/ AAAS) and academic research (physics), He is married, has three children and lives in the Netherlands.
 

 
An Innovative Truth X - Congres over ICT, Duurzaamheid & Innovatie - keynotespreker Sigrid Helbig - Directeur The Economic Board Arnhem - Nijmegen

Sigrid Helbig - Directeur The Economic Board Arnhem - Nijmegen

Sigrid Helbig is geboren en getogen in Duitsland. Zij studeerde talen aan de RU Groningen en volgde bedrijfskundige en management opleidingen en trainingen aan onder meer NCOI, OU, de Baak, Nyenrode en Cambridge. Sigrid heeft in haar carrière grotendeels in de logistieke dienstverlening gewerkt en heeft hierin diverse directiefuncties vervuld.
 
Sinds 1 maart 2016 is zij directeur van The Economic Board. Daarnaast heeft zij zitting in een aantal Raden van Toezicht binnen de semipublieke sector.

 
An Innovative Truth X - Congres over ICT, Duurzaamheid & Innovatie - keynotespreker Wido van de Mast - Algemeen directeur VolkerWessels Telecom

Wido van de Mast - Algemeen directeur VolkerWessels Telecom

Als algemeen directeur van VolkerWessels Telecom (sinds 2013) heeft Wido van de Mast een sleutelrol in de ontwikkeling van de strategische richting van de organisatie. VolkerWessels Telecom is ervan overtuigd dat de transitie naar een digitale maatschappij niet mogelijk is zonder een stabiele, betrouwbare en veilige infrastructuur. Telecom vormt de basis van de wereldwijde behoefte aan verbinding. Aan totale en continue verbondenheid met het internet en met elkaar. Telecom neemt barrières weg voor nieuwe toepassingen en biedt ruimte aan vooruitgang.
 
Voor zijn overstap naar VolkerWessels Telecom werkte Wido als officier bij de Koninklijke Luchtmacht. Hij vloog meer dan twintig jaar F-16, werd in die functie meermaals uitgezonden op missie en was hij van 2008 tot 2011 commandant van vliegbasis Volkel. Van 2011 t/m 2013 bekleedde Wido diverse beleidsfuncties bij het Ministerie van Defensie in Den Haag.
 

 
An Innovative Truth X - Congres over ICT, Duurzaamheid & Innovatie - spreker John Schalken - Programmadirecteur SMB Life Sciences Radboud UMC

John Schalken - Programmadirecteur SMB Life Sciences Radboud UMC

John Schalken heeft als innovator in gezondheidszorg en technologie ruime ervaring in het ontwikkelen en lanceren van producten en diensten binnen Life Sciences & Health. Van onderzoek naar toepassing in de praktijk. Zijn ervaring met venturing en start-ups komt goed van pas bij zijn functie als programmadirecteur van SMB Life Sciences, een 100% dochter van Radboudumc. SMB Life Sciences is een incubator en ondersteunt, faciliteert en stimuleert startende ondernemers en ondernemende onderzoekers in de sector Life Sciences & Health in de regio Nijmegen.
 
Hiernaast is hij mentor in het Rockstart Digital Health Acceleration program. Na zijn promotie in de biochemie is hij ongeveer 25 jaar werkzaam geweest bij verschillende bedrijven waaronder Organon, Biomerieux en Philips Healthcare incubator. In 2011 is hij begonnen met het Science Meets Business initiatief.
 

 
An Innovative Truth X - Congres over ICT, Duurzaamheid & Innovatie - spreker Janine Hogendoorn - Founder & Director Ring-Ring

Janine Hogendoorn - Founder & CEO Ring-Ring

Na een verhuizing zat Janine opeens 30 minuten op de fiets naar haar werk als toezichthouder bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Aanvankelijk met veel weerstand over de reistijd van deze woon-werkafstand. Echter gaandeweg genoot ze intens van de natuur, architectuur, toevallige ontmoetingen en hoge mate van productiviteit en creativiteit op het werk. Dat gevoel wenst ze iedereen toe. Vanuit de toepassing van een gedragsbeinvloedingsmodel op de financiele sector werd letterlijk Ring-Ring op de fiets geboren. Een app en platform die automatisch fietskilometers herkend én kan waarderen vanuit vijf stakeholders (fietsers, werkgevers, steden, verzekeraars en ondernemers). Ieder vanuit hun eigen win-win investeren in gezondheid, vrijheid en geluk van hun medewerkers, inwoners, klanten of buren. Een integrale aanpak waarbij elk spoor aan de slag kan en elkaar kan inspireren en versterken hetzelfde te doen. Goed voor economie, milieu, publieke ruimte, mobiliteit en gezondheid.
 
Zo hebben we Nederland in 10 jaar tijd op de kaart als gezondste en schoonste land van de wereld, dankzij onze fietsers en fietsinfrastructuur, onze sectoroverkoepelende samenwerking én onze digitale kennis.
 
Ring-Ring®: nominatie TEDx Binnenland 2013, Best International Start-Up in Moscow 2016, Landmaker, Publiekswinnaar Accenture Innovation Awards, Innovation Expo en vele buitenlandse uitnodigingen om het concept te delen (India, Marrakesh, Parijs, Moskou). Motto: The world is changed by your example, not your opinion.

 
An Innovative Truth X - Congres over ICT, Duurzaamheid & Innovatie - spreker Jan-Paul Kimmel - Social Responsibility Manager NXP Semiconductors Netherlands B.V.

Jan-Paul Kimmel - Social Responsibility Manager NXP Semiconductors Netherlands

Jan-Paul Kimmel is een zeer ervaren consultant en ondernemer op het gebied van Circulaire Economie. Vanuit zijn eigen bedrijf Rainbow Connection is hij betrokken bij verschillende circulaire initiatieven en ondernemingen. Technologische en maatschappelijke transities bieden tal van kansen voor nieuwe business. Als zelfstandig ondernemer helpt Jan-Paul ambitieuze bedrijven bij het vormgeven van hun duurzame business en daarmee hun toekomst. Daarbij is duurzaamheid integraal onderdeel van het business model en is het vaak noodzakelijk andersoortige vehikels op te zetten, waarmee samenwerking in de keten en nieuwe business modellen mogelijk zijn. Zo is hij onder andere betrokken bij Recover-E, een circulair business model voor ICT Hardware.
 
Daarnaast is Jan-Paul verbonden aan NXP Semiconductors N.V., waar hij social responsibility coördineert op het snijvlak van technologie, onderwijs, mens en maatschappij. NXP zorgt voor veilige verbindingen en infrastructuur voor een slimmere wereld, en bevordert oplossingen die het leven eenvoudiger, beter en veiliger maken. Als de wereldleider in veilige connectiviteitsoplossingen voor embedded applicaties, stimuleert NXP innovatie in de markt van beveiligde connected vehicles, end-to-end security en privacy en smart connected solutions.

 
An Innovative Truth X - Congres over ICT, Duurzaamheid & Innovatie - debatwoordvoerder prof. Ton Koonen - hoogleraar Technische Universiteit Eindhoven

Prof. Ton Koonen - Hoogleraar Technische Universiteit Eindhoven

Ton Koonen is full professor in Eindhoven University of Technology since 2001. Since 2004 he is chairman of the group Electro-Optical Communication Systems and since 2012 vice-dean of the department Electrical Engineering. Since 2016, he also is scientific director of the Institute for Photonic Integration at Eindhoven University of Technology.
 
Before 2001, he worked for more than 20 years in applied research in industry, amongst others in Bell Labs - Lucent Technologies. He is Bell Labs Fellow (1998), IEEE Fellow (2007), OSA Fellow (2013), and Distinguished Guest Professor of Hunan University, Changsha, China (2014). In 2011 he received an Advanced Investigator Grant of the European Research Council, the most prestigious personal grant from the ERC. He (co-)authored more than 140 international journal papers, 10 book chapters, and 430 conference papers.
 
His current research interests are access and in-building fiber networks, including high-capacity POF networks, radio-over-fiber techniques, optical wireless communication techniques,and spatial division multiplexed systems.

 
An Innovative Truth X - Congres over ICT, Duurzaamheid & Innovatie - spreker Jeroen van der Tang - ‎Manager Duurzaamheid & Milieu Nederland ICT

Jeroen van der Tang - ‎Manager Duurzaamheid & Milieu Nederland ICT

Jeroen van der Tang is Manager Duurzaamheid & Milieu bij Nederland ICT, de branchevereniging voor ICT-bedrijven in Nederland. Hij is verantwoordelijk voor de MJA3 energieconvenant van de ICT-sector en is hij namens Nederland ICT lid van de Borgingscommissie van het SER Energieakkoord. Daarnaast is hij vanuit de branche betrokken bij diverse initiatieven die de verdere vergroening van en met ICT stimuleren, zoals binnen de TKI Urban Energy van de Topsector energie.
 
Jeroen van der Tang is tevens manager van ICT-Milieu, het collectieve inzamelsysteem voor afgedankte ICT-hardware, dat jaarlijks via Wecycle meer dan 10 miljoen kilo ICT apparaten inzamelt en hoogwaardig laat verwerken.
 

 
An Innovative Truth X - Congres over ICT, Duurzaamheid & Innovatie - spreker Ellie Karssemakers - Co-founder Wanderwatch

Ellie Karssemakers - Co-founder & Director Wanderwatch

Ellie heeft drie jaar geleden Wanderwatch opgericht. Met Wanderwatch wil ze kinderen van de bank af halen en weer lekker laten buitenspelen. Het bouwen van een startup is dynamisch en geeft haar veel energie. Ze focust op de sales en marketing activiteiten en managed de algemene en administratieve taken van Wanderwatch.
 
Ellie heeft een achtergrond in Corporate Finance en uitgebreide consultancy ervaring op het gebied van strategie. Ook had ze verschillende management team posities waarbij ze onder andere verantwoordelijk was voor new business en innovaties.
 
Ellie heeft economie gestudeerd aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. In 2007 heeft ze haar MBA aan de RSM in Rotterdam afgerond. Ellie is resultaatgericht en in staat om mensen te motiveren.

 
An Innovative Truth X - Congres over ICT, Duurzaamheid & Innovatie - spreker Pepijn van Willigenburg - Voorzitter Stichting Gelijkspanning Nederland

Pepijn van Willigenburg - Voorzitter Stichting Gelijkspanning Nederland

Pepijn van Willigenburg is voorzitter van Stichting Gelijkspanning Nederland. Sinds 2009 werkt Pepijn aan het bevorderen van het toepassen van gelijkspanning in de praktijk. Dat doet hij ook als coordinator DC onderzoek en onderwijs aan De Haagse Hogeschool. Pepijn heeft Technische Bedrijfskunde gestudeerd aan de TH Rijkwijk.
 
Stichting Gelijkspanning Nederland richt zich als branche- en netwerkorganisatie op het verzamelen, bundelen en verspreiden van informatie, het delen kennis en praktische inzichten rond de toepassing van gelijkspanning. In toenemende mate gebruikmaken van gelijkspanning zal betekenen, dat duurzame bronnen, zoals wind- en zonne-energie efficiënter en dus rendabeler worden, in een energiesysteem dat van zichzelf veel "slimmer" zal zijn dan het reguliere wisselspanningsnet.

 
An Innovative Truth X - Congres over ICT, Duurzaamheid & Innovatie - spreker Joep van der Velden - Landelijk Manager Gebouwautomatisering Kropman Installatietechniek

Joep van der Velden - Landelijk Manager Gebouwautomatisering Kropman Installatietechniek

Joep van der Velden is Landelijk manager Gebouwautomatisering bij Kropman Installatietechniek. Kropman ontwerpt, realiseert en beheert technische installaties in gebouwen en streeft naar een duurzame en integrale oplossing. Bij gebouwautomatisering zijn ca. 70 specialisten werkzaam. Joep is verantwoordelijk voor de ontwikkelingen van gebouwautomatisering en de samenwerking met universiteiten en hogescholen. Doelstelling is om een brug te slaan tussen deze ontwikkelingen en de toepassing bij klanten, dus in de praktijk. Veel van de onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten gaan over toepassing van ICT om de gebouwen energiezuiniger te maken en te verduurzamen.  
Na zijn studie Elektrotechniek aan de TU/e heeft Joep verschillende functies bekleed waarbij (gebouw)automatisering, regeltechniek, energie en ICT een rode draad vormden. Zijn voorliefde voor kennis en nieuwe ontwikkelingen hebben ook geleid tot een bestuursfunctie bij het Curatorium van de TVVL en bestuurslid van de TVVL-Expertgroep Gebouwautomatisering en Beheer. Bij ISSO, het kennisinstituut van de installatietechniek, heeft Joep meegewerkt aan ISSO publicatie 31 en de reeks ISSO 100 tot 107 over Duurzaam Beheer en Onderhoud. Joep is bestuurslid en initiatiefnemer van de Nederlandse Branchevereniging voor gebouwautomatisering (FHI). Binnen deze Branchevereniging is de opleiding Systeemarchitect GB ontwikkeld samen met TVVL.

 
An Innovative Truth X - Congres over ICT, Duurzaamheid & Innovatie - spreker Bert Rijk - Chief Farming Aurea Imaging & Co-Founder Dronewerkers

Bert Rijk - Chief Farming Aurea Imaging & Co-Founder Dronewerkers

Bert Rijk is oprichter van samenwerkingsverband Dronewerkers, de "Uber voor Landbouw drone piloten" en met zijn bedrijf Aurea Imaging al sinds 2009 pionier op het gebied van drones en data analyze in landbouw. Na zijn studie in Wageningen waarbij hij werkzaam was in Australië, Zuid-Afrika en Oekraïne, richtte hij de Nederlandse tak van Aurea Imaging op. Aurea heeft in enkele jaren met haar innovatieve producten in de landbouw vele grote klanten aan zich weten te binden. Aurea richt zich op klanten in de veredeling en chemie, telers en teeltadviseurs en op de verwerkende industrie en gelooft er in dat de waarde van data en de mogelijkheden die het biedt voor efficiëente productie exponentieel zullen groeien.
 
Opgegroeid op een boerderij weet hij praktische toepassingen in de landbouw te combineren high tech sensoren en data analyze. Bert schrijft regelmatig columns in agrarische vakbladen, spreekt op conferenties en is actief op Twitter en LinkedIn. Hoewel drones en data analyze een grote bijdrage aan de duurzaamheid en winstgevendheid van de agrarische sector kunnen brengen is het de vraag wie er van deze efficiëntie gaat profiteren. Het internet is immers steeds vaker speelveld voor "the winner takes it all", en de grote IT reuzen tonen steeds meer interesse in onze voedselvoorziening. Is er straks nog plek voor boeren?

 
An Innovative Truth X - Congres over ICT, Duurzaamheid & Innovatie - spreker Paul Geurts - Strategisch Adviseur Informatie Management Gemeente Nijmegen

Paul Geurts - Strategisch Adviseur Informatie Management Gemeente Nijmegen

Paul Geurts is strategisch adviseur informatie bij de gemeente Nijmegen. Hij is opgeleid aan de Hogeschool van Utrecht tot geo-informatiekundige. Daarvoor was dit de opleiding cartografie. Hieruit komt zijn fascinatie voor kaarten en het verbeelden va informatie.
 
Paul is een innovator in het publieke domein en is altijd op zoek naar de kansen via samenwerkingsverbanden.
 
De kansen, die data aan organisaties geeft, zijn ongekend. Daar zet hij zich momenteel voor in als aanjager en begeleider van Smart City initiatieven, die bijdragen aan het realiseren van de grote opgaves van onze stad. Paul is zijn werkzame leven in 1995 begonnen bij Suurland Falkplan, waar hij de procesgang van de analoge cartografische producten van Falkplan volledig heeft gedigitaliseerd.
 
Sinds 1996 is Paul werkzaam bij de gemeente Nijmegen, waar hij vanuit de uitvoering is doorgegroeid naar strategie.

 
An Innovative Truth X - Congres over ICT, Duurzaamheid & Innovatie - spreker Jan Hoogstrate - Executive Director Free ICT Europe Foundation

Jan Hoogstrate - Executive Director Free ICT Europe Foundation

Jan Hoogstrate is al jaren actief om een holistische kijk op Green ICT te bevorderen, al dan niet tegen de stroom in. David tegen Goliath spreekt Jan nog altijd aan, al geeft hij de voorkeur aan bruggen bouwen in plaats van een harde confrontatie. Het werken aan lange termijn relaties op basis van een strategische benadering is dan ook een deel van zijn DNA.  
Als Executive Director van de Free ICT Europe Foundation is hij betrokken bij lobby, onderzoeksprojecten en nieuwe regelgeving in Europa zoals Ecodesign, Free flow of Data en Green Procurement. Free ICT Europe is een alliantie van onafhankelijke ondernemingen in de reparatie, onderhoud en verkoop van (gebruikte) hardware en software. Optimale inzet van apparatuur en levensduurverlenging is het product van deze sector. Momenteel is Jan ook als director EMEA verbonden aan de AscdiNatd, Global Trade Association voor IT en Telecom.  
Daarnaast werkt hij internationaal sinds 2010 als adviseur/interim manager aan expansie, fusies en Business Development in met name B2B omgevingen. Hoofdsectoren hiervoor zijn ICT/Telecom, Medical/Health en Automotive.  
Bij de roep om verandering wordt al snel het antwoord van grote commerciële ondernemingen als oplossing over genomen. Laat het MKB zich inpakken, of is juist hier de adaptieve waarde te vinden die we nodig hebben voor onze toekomst?

 
An Innovative Truth X - Congres over ICT, Duurzaamheid & Innovatie - spreker Norbert Zonneveld - Executive Secretary EERA Recyclers

Norbert Zonneveld - Executive Secretary EERA Recyclers

Norbert Zonneveld is Executive Secretary of EERA Recyclers and Partner/Senior Consultant for the energy, environment and health sector at GrinwisZonneveld, Business Consultants. Nobert is a member of several Steering Committees in the field of Electronics Recycling.
 
From 1997 up to 2003 he was CEO at MIREC (now: Sims Recycling Solutions) - market leader in product reuse and electronics recycling. Before that Nobert was Director at Browning Ferris Industries (BFI) Netherlands, at which he was responsible for the recycling facilities and business development. At EPON, the largest power production company in the Netherlands he was responsible for business development and environmental affairs. Before that he worked in Africa and Asia as a specialist, project manager and program director for various consultancies and investment organizations, including the Asian Development Bank and World Bank.
 
Norbert Zonneveld (1952). Graduated in 1980 in Biology (MSc) from Wageningen University and in 1990 in (Post Graduate) Business Administration from Erasmus University, Rotterdam.

 

Joost Hendricksen - Information Security Expert Isatis Cyber Security

Met een achtergrond in embedded systems engineering en informatiekunde heeft Joost inmiddels ruime ervaring met diverse kanten van cybercriminaliteit en hacking, van opsporing tot pentesting, van aanval tot verdediging.

 

Jaap van Till - Chief Scientist Tilldro Research

Prof. Ir. Jaap W.J. baron van Till (73) is elektrotechnisch ingenieur (Delft) met brede ervaring in ontwerp & bouw van digitale infrastructuren. Met name die van grote bedrijven, ministeries en universiteiten. Maar ook ten behoeve van de FttH (Fiber to the Home) uitrol.
 
Hij was actief als management consultant en network architect, mede op basis van zijn praktijkervaring bij Akzo Nobel computernetwerken, fabrieksbesturing en laboratoria. Ook heeft hij vanaf de lancering technisch-bestuurlijke functies bekleed bij oa. SURFnet, dat 1,5 miljoen onderzoekers, docenten en studenten in ons land van internettoegang voorziet en zeer breedbandige computerkoppelingen voor big science verzorgt.
 
Jaap van Till was senior partner bij Stratix Consulting, Lector bij de HAN en deeltijdhoogleraar bij de TU Delft, de University of Kaunas (Lithuania) en business schools zoals het Institut Theseus in Nice (France). En nu chief scientist bij Tildro Research in Rhenen.
 
Hij is lid van de RvC van NDIX bv, de "Nederlands Duitse Internet Exchange" met switches voor aansluiting van bedrijven in 60 steden.

 
An Innovative Truth X - Congres over ICT, Duurzaamheid & Innovatie - spreker Jan Willem Kruize - Scientific Researcher Information Management in Agri-Food Wageningen Economic Research

Jan Willem Kruize - Scientific Researcher Information Management in Agri-Food Wageningen Economic Research

Jan Willem Kruize is afkomstig uit het noordelijkste puntje van Groningen en kwam daardoor al vroeg in aanraking met de landbouw. Zo waren beide grootouders werkzaam in de sector en startte zijn vader een bloembollenbedrijf. Studeren in Wageningen was daardoor een logische keuze. In 2017 promoveerde hij bij deze universiteit op het onderwerp "integratie van informatiesystemen voor akkerbouwbedrijven".
 
Tegenwoordig werkt Jan Willem bij Wageningen University and Research. Hij doet, binnen nationale en internationale projecten, onderzoek naar informatie management in agri-food ketens. Het doel daarbij is om data uitwisseling in ketens te verbeteren en bij te dragen aan duurzaamheid en transparantie.

 
An Innovative Truth X - Congres over ICT, Duurzaamheid & Innovatie - spreker René de Jongh - Managing Partner Isatis Business Solutions

René de Jongh - Managing Partner Isatis Business Solutions

 
An Innovative Truth X - Congres over ICT, Duurzaamheid & Innovatie - spreker Menno Kortekaas - Directeur Circle B

Menno Kortekaas - Directeur Circle B

 
An Innovative Truth X - Congres over ICT, Duurzaamheid & Innovatie - spreker Rikus Wolbers - Directeur Novio Tech Campus

Rikus Wolbers - Directeur Novio Tech Campus

Rikus Wolbers is verantwoordelijk voor het welzijn en de ontwikkeling van Novio Tech Campus. Dit houdt onder meer in accountmanagement en de acquisitie van nieuwe bedrijven. Hij is directeur sinds het begin van Novio Tech Campus in 2013.

 

Follow us