logo An Innovative Truth - Congres over duurzame ICT & Energie   An Innovative Truth - Congres over duurzame ICT & Energie- logo Ministerie van Economische Zaken An Innovative Truth - Congres over duurzame ICT & Energie- logo Stichting GreenICT    
  
 
 
 
 

 
 
Over An Innovative Truth

Het is van groot belang om in het kader van de almaar groeiende vraag naar energie, met een relatief groot aandeel van ICT-toepassingen, het onderwerp duurzame ICT op de agenda te zetten. Hiervoor organiseerden het Ministerie van Economische Zaken (EL&I) en Stichting GreenICT op maandag 22 juni 2009 “An Innovative Truth” - een activerend congres ter bevordering van energie-efficiency in en door Duurzame ICT - in het Beatrix Theater te Utrecht.
Behalve als deel van het ‘energieprobleem’, wordt ICT vooral als cruciale ‘enabler’ gezien om tot een sterk verbeterde energie-efficiëntie en een aanzienlijk verminderde energievraag te komen. In Nederland wordt in diverse sectoren hard gewerkt aan hoogwaardige, innovatieve oplossingen. Versterking van de samenwerking tussen die sectoren kan het tempo van implementatie versnellen.

Dit congres verschafte inzicht in de hedendaagse technologische ontwikkelingen, het gevoerde beleid en de maatschappelijke context. Het doel van dit congres was om de doelgroepen wetenschap, ICT-gebruikend en aanbiedend bedrijfsleven en overheid, met elkaar in verbinding te brengen en concrete samenwerkingstrajecten te starten. Het interactieve, deels Engelstalige programma bood hiervoor, mede door het inspirerende dagvoorzitterschap van Mark Frequin, Directeur-Generaal Energie & Telecom van het Ministerie van Economische Zaken, volop gelegenheid.
An Innovative Truth - Congres over Duurzame ICT & Energie - werd mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het  Ministerie van Economische Zaken.

De jubileum-editie, AN INNOVATIVE TRUTH V vindt plaats op 19 juni 2013 in het Beatrix Theater te Utrecht.


 
An Innovative Truth V - Congres over Duurzame ICT en Energie vindt plaats op 19 juni 2013 in het BeatrixTheater te Utrecht
 
         
Een initiatief van Stichting GreenICT © 2009 - 2013